Pappagrupp

Hur kan vi pappor stärka varandra i att vara omtänksamma, lyhörda föräldrar och partners? Hur bearbetar vi egna jobbiga erfarenheter så att vi kan bryta negativa mönster av till exempel känslomässig frånvaro? Kom och prata med andra pappor på ett sätt som du kanske aldrig har gjort förut.

MÄN har lång erfarenhet av att anordna pappagrupper, både i Sverige och internationellt, och vi vet att de gör nytta! Alla pappor är välkomna att delta, oavsett om ni är två föräldrar i par, har flera medföräldrar eller är separerade. Grupperna är främst för pappor med nyfödda barn, blivande pappor eller pappor med barn upp till i förskoleåldern, men det är inget hinder om du har äldre barn. Under fem träffar pratar ni bland annat om föräldraroller, jämställdhet, relationer, sex, och barnens framtid.

Är du pappa?

Gå med i en pappagrupp

Med anledning av Covid-19 erbjuder vi både digitala pappagrupper via videolänk samt fysiska pappagrupper. Detta för att alla ska kunna delta utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dessa grupper är öppna för anmälan, klicka på gruppen för att anmäla dig:

Pappagruppen är något som jag verkligen kommer bära med mig resten av mitt liv. Önskar att alla pappor får samma start som jag fick.

Träffas över en pappagruppslunch

Under hösten 2021 arrangerar MÄN digitala pappagruppsluncher varje måndag klockan 12–13 från och med 30 augusti. Läs mer och anmäl dig!

Träffarna är öppna för alla pappor, oavsett åldern på ditt/dina barn. Du behöver inte ha några förkunskaper. Det är inget krav att delta på alla träffarna utan kom när det passar och när du kan. Vissa av träffarna är öppna för föräldrar oavsett kön.

Träffarna är ett tillfälle för dig som förälder att träffa andra och dela med dig av det just du kämpar med, lyssna på andras utmaningar och få inspiration hur du kan göra för att må bättre och fungera bättre som förälder. Pappagruppsluncherna är ett komplement till pappagrupperna.

Datum och tid
Måndagar 12–13 med start 30 augusti. Pågår hela hösten.
Anmäl dig här!

Bli en ledare för pappagrupper

Vill du leda pappagrupper? Under två dagar får du lära dig grunden i att leda samtal kring jämställt föräldraskap. Som pappagruppsledare för MÄN stödjer du pappor och blivande pappor i deras roll som förälder.

Skriv upp dig på intresseanmälan här


Vill du stötta pappor?

Företagsgåvor

Vill du bidra till att fler pappor får möjlighet att gå med i en pappagrupp? Låt dina anställda vara med och bidra genom att sponsra MÄN med ditt företag så bjuder vi på en föreläsning! För summor över 25 000 kr kommer vi till ditt företag och ger en inspirationsföreläsning. Ni får även ett fint gåvobevis som tack. Vi skräddarsyr en lösning tillsammans med er!

Kontakta teamchef för metod- och utbildningsteamet Lina Zavalia.

Utbildning

Beställ en utbildning i Jämställt föräldraskap till din organisation.

Kontakta Jens Karberg, verksamhetsutvecklare Jämställt föräldraskap.

Skänk en gåva

Vill du göra en insättning till MÄN så att vi kan möjliggöra för fler pappor att gå i pappagrupper? Klicka nedan för att skänka 100 kr, 250 kr eller 500 kr eller mejla lina.zavalia@mfj.se för att göra en större insättning.


Bli en bättre pappa

MÄN:s mål är en jämställd värld utan våld. Därför uppmuntrar vi pappor och män att dela lika i ansvaret för barn och hem. Vi har alltid barnens bästa i fokus. Utöver pappagrupper erbjuder vi samtalsmaterial och utbildningar till vårdpersonal och andra som möter föräldrar.

Många pappagruppsdeltagare berättar att de känner sig som bättre föräldrar efter att ha deltagit. Här är några deltagarröster:

"Pappagruppen har haft stor betydelse för mig, eftersom det förstärkte bilden av att det är OK för män att vara närvarande och aktiva pappor."


Pappagrupperna möjliggörs tack vare finansiering från Postkodstiftelsen och EU:s Rights, Equality and Citizenship Programme.

The European Commission’s support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.